چرا مهاجرت از طریق تحصیلی؟

گروه مهاجرتی کاریبو هر آنچه که برای مهاجرت به آن نیاز دارید فراهم می کند و بهترین روش و راه مهاجرتی را به شما پشنهاد می‌دهد.

به راهنمای صفر تا صد ویزای تحصیلی کانادا خوش آمدید! قبل از خواندن ادامۀ متن؛ اگر به هر دلیلی فرصت مطالعۀ این مقاله را ندارید یا از حوصلۀ شما خارج است و در صورتی که نیاز به مشاوره دارید، فرم ارزیابی مهاجرت را پُر کنید تا با یک مشاورۀ دقیق راهنمایی‌تان کنیم.
شاید از قبل بدانید که مهاجرت تحصیلی به کانادا سه مرحلۀ اصلی دارد:

- گرفتن پذیرش تحصیلی
- گرفتن ویزای تحصیلی و
- گرفتن اِستادی پرمیت (Study Permit)

که هرکدام شرایط و مدارک خاص خودشان را دارند. در این مطلب، ما فقط روی ویزای تحصیلی کانادا زوم‌ کرده‌ایم.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا

موارد زیر، مهم‌ترین شرایط برای گرفتن ویزای دانشجویی کانادا است:

- داشتن پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه یا موسسۀ آموزشی مورد تاًیید (DLI)
- تمکن مالی برای خرج‌ومخارج تحصیل و زندگی
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (در صورتی که دانشگاه از شما خواسته است)
- متقاعدکردن آفیسر برای ترکِ کانادا بعد از اتمام تحصیل

همان‌طور که می‌بینید؛ داشتن پذیرش تحصیلی، قدم اول و شرطِ اصلیِ گرفتن ویزاست. نگران نباشید! همۀ این موارد را ادامه توضیح خواهیم داد.
برای دانش‌آموزانی که می‌خواهند در مقاطع پایین‌تر در کانادا تحصیل کنند یا خانواده‌هایی که می‌خواهند فرزندشان را برای ادامه‌تحصیل به کانادا بفرستند، شرایط کمی متفاوت‌تر است، چون باید ویزای دانش‌آموزی بگیرند.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

یکی از دلایلِ مهم ریجکتی ویزا و عدم موفقیت در مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل، نقص مدارک یا وجود تناقض و ایراد در آن‌هاست.
چند نکتۀ مهم در این زمینه:

- قبل از اقدام برای ویزای تحصیلی کانادا، مدارک موردنیاز را بررسی و مدارک خود را با آن‌ها تطبیق دهید.
- مدارکی را که احتمال می‌دهید از شما بخواهند یا طبق تجربه دیگران، برای ویزا از آن‌ها خواسته‌اند، آماده کنید؛ تا در صورتی که از شما هم آن مدارک را خواستند، به مشکل برنخورید.
- همیشه ساده‌ترین راه، بهترین راه نیست! شرایط خودتان را اولویت قراردهید و طبق آن پیش بروید.

با گرفتن یک مشاورۀ تحصیلی دقیق یا وجود یک وکیل مهاجرت به کانادا در پرونده‌تان، از خطاهای احتمالی جلوگیری شده، پروندۀ شما با کمترین نقص به اداره مهاجرت ارسال شده و شانس شما در گرفتن ویزا بیشتر می‌شود.

نامۀ پذیرش تحصیلی

بعد از سابمیت‌کردن (ارسال) فرم‌ها و مدارک در وب‌سایت دانشگاه مدنظرتان، در صورتی که دانشگاه با درخواست تحصیل شما موافقت کند، نامۀ پذیرش برای شما ارسال می‌شود. برای مهاجرت تحصیلی به کانادا، دانشگاه، کالج یا موسسۀ‌ای که برای آن اقدام کرده‌اید، باید در لیست DLI باشد.

DLI مخفف Designated Learning Institution است و به مراکزی گفته می‌شود که برای جذب دانشجویان خارجی مورد تاًیید اداره مهاجرت هستند. هر موسسه یک کُد DLI دارد که برای گرفتن ویزا باید کد دانشگاه یا موسسۀ مدنظرتان را درکنار نامۀ پذیرش حتما ارائه کنید.

نگران نباشید! تقریباً همۀ دانشگاه‌های معتبر کانادا در این لیست حاضر هستند. لیست کامل را به‌تفکیک ایالت می‌توانید در مراکز آموزشی معتبر کانادا برای تحصیل در وب‌سایت ادارۀ مهاجرت کانادا ببینید.

مدارک تمکن مالی

برای گرفتن ویزای دانشجویی کانادا باید ثابت کنید که می‌توانید از پَسِ هزینه‌های تحصیل و زندگی خودتان و اعضای خانواده در این کشور بربیایید. مدارک زیر مورد تایید هستند:

- صورت‌حساب بانک
- مدرک حمایت مالی از سوی یک شخص یا سازمان (لازم نیست حتما در کانادا باشد)
- نامۀ بورسیۀ یا فاند تحصیلی (اگر بورسیه، فاند یا اسکالرشیپ گرفته‌اید)
- صورت‌حساب بانکی از حساب شما در کانادا (اگر به یک حساب در کانادا پول انتقال‌داده‌اید)
- مدارک زیر را هم، در صورتی که دارید، بهتر است همراه خود داشته باشید:
- فیش حقوقی و قراردادِ کاری
- سندِ خانه، زمین و …


می‌پرسید مبلغ این تمکن مالی چقدر است؟ اگر می‌خواهید در استان دیگری به‌جز استان کبک (Quebec) تحصیل کنید، حداقل تمکن مالی برای شما این مبالغ است:

متقاضیهزینه یک ماههزینۀ یک سال
دانشجو833 دلار10 هزار دلار
اولین عضو خانواده به‌عنوان همراه333 دلار4 هزار دلار
هر عضو اضافه به‌عنوان همراه225 دلار3 هزار دلار

و اگر می‌خواهید در ایالت کِبک تحصیل کنید:

متقاضیهزینه یک ماههزینۀ یک سال
1 نفر زیر 18 سال547 دلار*6,569 دلار
1 نفر بالای 18 سال1,095 دلار13,134 دلار
2 نفر بالای 18 سال1,065 دلار19,264 دلار
2 نفر بالای 18 سال و 1 نفر زیر 18 سال1,798 دلار21,579 دلار
2 نفر بالای 18 سال و 2 نفر زیر 18 سال1,941 دلار23,290 دلار

مثال:
آریا قصد دارد برای ادامه‌تحصیل در دانشگاه آلبرتا، با همسر و فرزندش به کانادا مهاجرت کند. حداقل تمکن مالی برای یک سال زندگی آن‌ها در کانادا:

10,000 دلار (آریا)
4,000 دلار (همسر آریا به‌عنوان اولین همراه)
3,000 دلار (فرزند آریا به‌عنوان دومین همراه)


پس این خانواده برای یک سال زندگی در کانادا باید حداقل 17هزار دلار کانادا تمکن مالی ثابت کنند.

اِستادی پلن (Study Plan):

برنامۀ مطالعاتی یا اِستادی پلن یکی از مدارک مهم برای گرفتن ویزاست که شامل توضیحات و دلایل شما برای ادامه‌تحصیل در کانادا می‌شود و معمولاً برای مصاحبه با آفیسر و متقاعدکردن او برای تایید ویزا نوشته می‌شود.
آفیسر می‌خواهد جواب بعضی سوالات مانند سوالات زیر را بداند:

- چرا می‌خواهید در کانادا تحصیل کنید؟
- چرا در کشور خودتان ادامه‌تحصیل نمی‌دهید؟
- برنامۀ شما برای بعد از فارغ‌التحصیلی چیست؟
- چرا این رشته و این دانشگاه را انتخاب کرده‌اید؟
- چگونه تحصیل در این کشور می‌تواند شرایط شما را بعد از برگشتن به وطن بهتر کند؟

و سوالاتی از این دست. در اِستادی پلن شما جواب همۀ این سوالات و توضیحاتتان را می‌دهید تا آفیسر آن را خوانده و متقاعد شود که دلایل قانع‌کننده‌ای برای مهاجرت دارید.

گواهی پذیرش کِبِک (CAQ)

اگر می‌خواهید در ایالت کِبک تحصیل کنید، علاوه ‌بر پذیرش تحصیلی از دانشگاه، باید گواهی پذیرش کبک (Certificate of Acceptance of Quebec) را هم از اداره مهاجرت این ایالت بگیرید.
بدون داشتن این نامه، ممکن است گرفتن اِستادی پرمیت کانادا به مشکل بخورد.

مدرک زبان

مدرک زبان یکی از مدارک ضروری برای گرفتن ویزای دانشجویی کانادا نیست و بیشتر برای گرفتن پذیرش از دانشگاه مهم است. داشتن یا نداشتن مدرک زبان و نمرۀ آن را هم همان دانشگاه مقصد شما تعیین می‌کند.

اما بر اساس یک قاعدۀ کلی، داشتن مدرک زبان می‌تواند هم تاثیر مثبتی در گرفتن پذیرش داشته باشد و هم شانس شما برای متقاعدکردن آفیسر و گرفتن ویزا را بالا ببرد.

آزمون‌های مورد تایید و حداقل نمرات:

مدرکحداقل نمره
آیلتس (IELTS)6.0
تافل (TOEFL iBT)85
دولینگو (Duolingo)115
پی‌تی‌ای (Pearson PTE)60
می‌لَب (MELAB)80
سِلپیپ (CELPIP)7
TEF و TCF (زبان فرانسه)متغیر در هر مهارت

پیشنهاد می‌کنیم در یک آزمون معتبر زبان انگلیسی یا فرانسه، یک نمرۀ خوب بگیرید تا هم پذیرش‌تان راحت‌تر باشد و هم ویزایتان حتمی‌تر.
قبل از مطالعه و شرکت در آزمون، حتما وب‌سایت کالج یا دانشگاه‌ مدنظرتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید چه آزمون‌هایی را تایید می‌کنند و حداقل نمره هم برای هرکدام چقدر است.

سابمیشن لِتِر (Submission Letter)

اگر از وکیل برای گرفتن ویزا و اقامت تحصیلی کانادا استفاده می‌کنید، وکیل شما می‌تواند موقع ارسال مدارک، یک نامۀ حقوقی برای دفاع از پرونده شما هم به اداره مهاجرت ارسال کند که به آن سابمیشن لتر گفته می‌شود.
داشتن یا نداشتن این نامه تاثیری در تغییر تصمیم اداره مهاجرت یا آفیسر ندارد؛ ولی داشتن آن می‌تواند امتیاز مثبتی برای رفع مشکلات احتمالی در پرونده‌تان داشته باشد.

هزینۀ ویزای تحصیلی کانادا

بقیۀ مراحل و بخش‌های اقدام برای مهاجرت تحصیلی به کانادا هم در کنار مرحلۀ گرفتنِ ویزا، هزینه‌های خود را دارند. به‌طور کلی، برای درکِ بهتر، هزینه‌ها را به 3 بخش تقسیم‌بندی می‌کنیم:

- هزینۀ ثبت‌نام و شهریۀ دانشگاه‌
- هزینه‌های تمکن مالی، صدور ویزا و Study Permit
- هزینۀ زندگی دانشجویی

در این‌جا فقط هزینۀ اخذ ویزا را بررسی می‌کنیم:

مواردهزینه
اِستادی پرمیت (Study Permit)150 دلار
مجوز اقامت موقت200 دلار
دولینگو (Duolingo)115
ویزای توریستی (برای همراه)100 دلار
انگشت‌نگاری85 دلار

چقدر طول می‌کشد تا ویزای دانشجویی کانادا صادر شود؟

طبق آخرین آپدیت؛ از زمانی که مدارکتان تکمیل شده، آن‌ها را ارسال کرده‌اید و انگشت‌نگاری را انجام داده‌اید، 12 هفته یا تقریباً 3 ماه طول می‌کشد تا اداره مهاجرت کانادا پرونده شما را بررسی و جواب را اعلام کند.
طبیعیست که مواردی باعث کاهش یا افزایش این مدت‌زمان شوند.


مراحل مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل:

1. بررسی شرایط، انتخاب آگاهانۀ دانشگاه/ کالج و رشته

2. تکمیل مدارک، ارسال برای دانشگاه/ کالج و گرفتن پذیرش تحصیلی

3. تکمیل مدارک و فرم‌ها و ارسال برای ادارۀ مهاجرت برای صدور ویزا

4. انگشت‌نگاری در یکی از مراکز درخواست ویزا (VAC)

5. پیکاپ ویزای کانادا و گرفتن نامۀ POE

6. مهاجرت به کانادا، گرفتن اِستادی پرمیت و شروعِ تحصیل

نگران این کلمات و اصطلاحات قلمبه‌سلمبه و عجیب نباشید! در ادامۀ مطلب همه را برای شما توضیح می‌دهیم.


ویزای همراه تحصیلی برای همسر و فرزند

بله، همسر و فرزندتان هم می‌توانند ویزای همراه بگیرند و با شما به کانادا مهاجرت کنند. جالب است که بدانید در طول تحصیل، همسر شما اجازۀ کار تمام‌وقت دارد و فرزند شما هم اجارۀ تحصیل رایگان!

همسر شما می‌تواند از طریق ویزای توریستی یا ویزای کاری کانادا، برای همراهیِ شما استفاده کند؛ که این ویزا با داشتن جاب آفر یا گرفتن ورک پرمیت کانادا (Open Work Permit) به او داده می‌شود.

بعضی‌ها برای ویزای همراهِ همسر و فرزندشان جدا اقدام می‌کنند و بعضی، باهم. این مورد بستگی به شرایط و پروندۀ شما و بررسی تخصصی دارد. در این مورد پیشنهاد می‌کنیم با یک مشاور یا وکیل ویزای تحصیلی کانادا مشورت کنید.


اجازه کار با داشتن ویزای تحصیلی

حینِ تحصیل، شما اجازه دارید در روزهای عادی به‌شکل پاره‌وقت (20 ساعت در هفته) و در روزهای تعطیل به‌شکل تمام‌وقت در داخل دانشگاه یا بیرون از دانشگاه کار کنید. در آپدیت جدید اداره مهاجرت شما حتی اجازه کار به اندازه یک کارمند تمام وقت هم دارید.
برای هرساعت کار در کانادا هم با توجه به نوعِ کار و ایالت محل اقامت، چیزی بین 12 تا 30 دلار کانادا حقوق می‌گیرید؛ که با استفاده از آن می‌توانید بخشی از خرج‌ومخارج خودتان را پوشش دهید.


اقامت بعد از فارغ‌التحصیلی

بعد از تمام‌شدن تحصیل، 6 ماه وقت دارید ویزای کار پس از تحصیل (PGWP) بگیرید. با این ویزا شما می‌توانید در کانادا بمانید، کار پیدا کنید و سَرِ کار بروید. در نهایت با استفاده از این سابقه‌کار می‌توانید برای گرفتن اقامت دائم کانادا قدام کنید.
در کل؛ نگران نباشید! با توجه به نیازِ شدید کانادا به نیروی کار، مهارت و تخصص شما و مدرک معتبری که از یک دانشگاه کانادایی گرفتید، خیلی بعید است که نتوانید بمانید و اقامت بگیرید! 


دلایل ریجکت‌شدن ویزای دانشجویی کانادا

خبرِ بد اینکه پیمودن این مسیر به معنی تضمین صدور ویزا و مهاجرت شما نیست! آمار ریجکتی‌های ایرانیان در چندسال گذشته زیاد شده است. به نمودار رو به رو دقت کنید. میزان تایید ویزاها نسبت به کل درخواست‌ها از سال 2018 به یک‌باره افت پیدا کرده و روند ثابتی گرفته است. بیشترین میزان ریجکتی‌ها هم مربوط به پذیرش‌های تحصیلی از کالج‌های کاناداست. این یعنی در صورت وجود کوچک‌ترین ایراد در پرونده، احتمال ریجکت‌شدن ویزا وجود دارد.


خلاصه بگوییم؛ کانادا سخت‌گیر است و سَر کوچک‌ترین ایرادات هم ممکن است درخواست ویزا را ریجکت کند.

و اما خبر خوب اینکه: نگران نباشید! با داشتن شرایط مناسب، مشاورۀ دقیق و حرفه‌ای، انتخاب بهترین روش، دانشگاه و رشته – مطابق شرایطتان – احتمال ریجکت شدن را کم و شانس اخذ ویزا و اقامت کانادا از طریق تحصیل را برای خودتان بالا می‌برید. سازمان مهاجرتی کاریبو، از مشاوره تا اقامت کنار شماست.


دیکشنری اصطلاحاتِ مهاجرت تحصیلی به کانادا:

در روند مهاجرت تحصیلی، با یک‌سری اصطلاحات باید آشنا باشید. در زیر ما اکثر این اصطلاحات را برای شما تعریف‌کرده‌ایم تا فهمِ مطالب برای شما آسان‌تر باشد:


 با پر کردن فرم ارزیابی، مشاوران ما شرایط شما را برای ویزای تحصیلی بررسی می‌کنند

فرم ارزیابی

سخن پایانی

ادامه‌تحصیل، یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به کانادا و گرفتن اقامت این کشور است. مهاجرت تحصیلی به کانادا سه مرحلۀ کلی دارد:

- گرفتن پذیرش تحصیلی
- گرفتن ویزا و
- گرفتن اِستادی پرمیت

مرحلۀ گرفتن ویزای تحصیلی کانادا را در این مطلب به‌شکل کامل بررسی‌کردیم. داشتن پذیرش تحصیلی، تمکن مالی، اِستادی پلن و مدرک زبان از مهم‌ترین شرایط برای گرفتن این ویزا هستند.
گرفتن اقامت کانادا از طریق تحصیل هم چندان سخت نیست! بعد از فارغ‌التحصیلی، می‌توانید برای ویزای کار پس از تحصیل (PGWP) درخواست دهید، در این کشور کار کنید و بعد هم اقامت دائم بگیرید.

اگر سوالی درباره مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی دارید سوالات متداول را بررسی کنید و اگر پاسخ خود را دریافت نکردید فرم مشاوره سریع را در پائین همین صفحه پر کنید

سوالات متداول

فرم مشاوره سریع

 ما پاسخگوی تمام سوالات مهاجرتی شما هستیم، فرم زیر را پر کنید و ما در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت

ارسال

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.